Etkinlikler

Bütün Gün

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar

Online

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana düzenlediği Fark Yaratanlar etkinliği; yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları çözmek için uğraşan ve topluma cesaret veren Fark Yaratanların hikayelerini Türkiye ile paylaşıyor. 1-30 Kasım 2021 Salı gününe kadar devam edecek olan başvuruların en geç 17:30’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. 13. Sezon Fark Yaratanları ise 2022 yılında düzenlenecek olan “Fark Yaratanlar Programı Lansmanı’nda Türkiye ile paylaşılacak.

5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı

İzmit Cumhuriyet Parkı Cumhuriyet, Korniş Cd No:7, İzmit, Kocaeli

Ülkemizde, hem Kuzey Kutbu hem de Güney Kutbu’nda çeşitli bilimsel çalışmalar gerçekleştirmiş veya gerçekleştirmek isteyen araştırmacıların her yıl düzenli olarak bir araya geldiği 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı 30 Kasım 2021 tarihinde, TÜBİTAK MAM Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleşecek. 

Ücretsiz
Devam eden

Lahana Pembesi / Soğan Yeşili / Portakal Mavisi Sergisi

Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. No: 9c Beyoğlu İstanbul

Aslı Çavuşoğlu, Lahana pembesi / Soğan yeşili / Portakal mavisi adlı kişisel sergisinde, son yıllarda Türkiye’nin farklı bölgelerinde ortaya çıkan tarım ve gıda önceliklerinin, endüstriyel tarım uygulamalarına karşı geliştirdikleri seçeneklerle, bitkisel boyalarla yaptığı desenler üzerinden anlatıyor. Sergiyi 05.11.2021 – 22.01.2022 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

İnsan Hakları Münazarası

Online

"Dijital Çağda İnsan Hakları" münazaraları etkinliğinin başvuruları 25 Ekim tarihine kadar sürecek. Alandan uzmanların jüri olarak yer alacağı ve katılımcıların oluşturacağı takımlarla, dijitalleşmenin insan hakları üzerindeki etkisinin tartışılacağı program 18 Kasım - 01 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programa, 25 Ekim Pazartesi gününe kadar başvurulabilir.

Permakültür: Temel Kavramlar ve Beceriler

Online

Kokopelli Şehirde’nin düzenlediği, Permakültür: Temel Kavramlar ve Beceriler etkinliğinde, "etik tasarım bilimi" permakültürün bütünsel tasarım yaklaşımına ve temel kavramlarına dair bilgiler paylaşacak. Alanında teorik ve pratik birikimleri olan eğitmenler ile konu anlatımları, tematik soru-cevap, doküman ve kaynak paylaşımı yapılacak olan etkinlik, 23 Kasım - 21 Aralık 2021 tarihleri arasında, 9 çevrimiçi buluşmada toplam 27 saat şeklinde gerçekleşecek.

Vegan Çocuk Öykü Yarışması

Online

İmgenin Çocukları Yayınevi, çocuk öykülerinde hayvanların yaşam haklarının önemine değinerek çocuklarda hayvan hakları bilinci oluşturmak amacıyla bir öykü yarışması düzenliyor. Vegan çocuk kitap serisi hazırlamak adına düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 15.12.2021’dir.