Etkinlikler

Bütün Gün

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar

Online

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana düzenlediği Fark Yaratanlar etkinliği; yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları çözmek için uğraşan ve topluma cesaret veren Fark Yaratanların hikayelerini Türkiye ile paylaşıyor. 1-30 Kasım 2021 Salı gününe kadar devam edecek olan başvuruların en geç 17:30’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. 13. Sezon Fark Yaratanları ise 2022 yılında düzenlenecek olan “Fark Yaratanlar Programı Lansmanı’nda Türkiye ile paylaşılacak.

11. Yeşil Ekonomi Konferansı

Yeşil Düşünce Derneği

Yeşil Düşünce Derneği, Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği ile birlikte yürüttüğü, Yeşil Ekonomi Programı kapsamında gerçekleşecek 11. Yeşil Ekonomi Konferansı’nda Türkiye’de Yeşil ve Adil Dönüşüm için katkı sunabilecek akademik çalışmalara yer vermek üzere bir bildiri çağrısı yaptı. 

Ücretsiz

Yarımburgaz’dan Fikirtepe’ye İstanbul’un Tarih Öncesinde Değişen Doğal Çevresi

Yapı Kredi Kültür Sanat Loca

"BURASI" sergisi kapsamında düzenlenen söyleşide, arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan “Yarımburgaz’dan Fikirtepe’ye İstanbul’un Tarih Öncesinde Değişen Doğal Çevresi”ni anlatacak. 24 Kasım 2021’de gerçekleşecek söyleşi için 22 Kasım 2021 Pazartesi 00.00’dan itibaren rezervasyon yaptırabilirsiniz. Covid 19 önlemleri sebebiyle; sınırlı sayıda izleyiciyle Yapı Kredi Kültür Sanat Locada yapılacak

Devam eden

Lahana Pembesi / Soğan Yeşili / Portakal Mavisi Sergisi

Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. No: 9c Beyoğlu İstanbul

Aslı Çavuşoğlu, Lahana pembesi / Soğan yeşili / Portakal mavisi adlı kişisel sergisinde, son yıllarda Türkiye’nin farklı bölgelerinde ortaya çıkan tarım ve gıda önceliklerinin, endüstriyel tarım uygulamalarına karşı geliştirdikleri seçeneklerle, bitkisel boyalarla yaptığı desenler üzerinden anlatıyor. Sergiyi 05.11.2021 – 22.01.2022 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

İnsan Hakları Münazarası

Online

"Dijital Çağda İnsan Hakları" münazaraları etkinliğinin başvuruları 25 Ekim tarihine kadar sürecek. Alandan uzmanların jüri olarak yer alacağı ve katılımcıların oluşturacağı takımlarla, dijitalleşmenin insan hakları üzerindeki etkisinin tartışılacağı program 18 Kasım - 01 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programa, 25 Ekim Pazartesi gününe kadar başvurulabilir.

Avrupa Atık Azaltma Haftası – “Döngüsel Topluluklar”

Online

Avrupa Atık Azaltma Haftası, Avrupa’da atık önleme konusunda farkındalık oluşturmayı ve sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişimdir. Marmara Belediyeler Birliğinin Türkiye Koordinatörü olduğu, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nın (European Week for Waste Reduction – EWWR) bu yılki etkinlikleri 20-28 Kasım 2021 tarihlerinde “Döngüsel Topluluklar” teması ile gerçekleşecek. Son başvuru 12 Kasım Cuma.

Tarım Gençlerle Yükseliyor

Online

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek için “Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasını düzenliyor. Gençlerden tarımda sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü artırmak amacıyla çağdaş tarımsal uygulamaları geliştirerek tarımsal alanda yenilik yaratacak fikirleri bekliyorlar. Başvurular 29 Kasım 2021 tarihine kadar kabul edilecek.