Yerel yönetimler ve gençlik STÖ’leri arasında iş birliği oluşturmayı ve gençlerin karar alma organlarına katılımı konularındaki farkındalığını artırmayı amaçlayan atölyeler 27 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında İstanbul ve Eskişehir’de gerçekleşecek. Son başvuru tarihi 25 Ekim saat 23:59'da sonlanacaktır.
Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana düzenlediği Fark Yaratanlar etkinliği; yaşadıkları çevrede karşılaştıkları sorunları çözmek için uğraşan ve topluma cesaret veren Fark Yaratanların hikayelerini Türkiye ile paylaşıyor. 1-30 Kasım 2021 Salı gününe kadar devam edecek olan başvuruların en geç 17:30’a kadar tamamlanmış olması gerekmektedir. 13. Sezon Fark Yaratanları ise 2022 yılında düzenlenecek olan “Fark Yaratanlar Programı Lansmanı’nda Türkiye ile paylaşılacak.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, bu yıl, başvuru sahiplerini toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda düşünmeye teşvik etmenin yanı sıra iklim değişikliği ile insan hakları arasındaki ilişkiyi keşfetmeye çağırıyor
ŞURA Çevre ve Şehircilik Politika Kurulu tarafından yürütülen Kocaeli Sürdürülebilir Çevre Eylem Planı çalışmaları kapsamında 02 Kasım 2021 tarihinde Çevre Şurası ve Çalıştayı gerçekleştirilecek.
Mobil fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyen herkesin katılabileceği eğitim 2 Kasım 2021 Salı 16:00 – 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
İnsan hakları alanında çalışan STÖ temsilcileri ile uluslararası uzmanları buluşturmayı amaçlayan webinarda, Sivil toplum örgütlerinin raporlarının BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi’ne iletilmesindeki adımları ve STÖ’lerin raporları savunuculuk çalışmalarında nasıl kullanabilecekleri aktarılacak. Webinar, 4 Kasım Perşembe günü 18:00'de online olarak gerçekleştirilecek.
Aslı Çavuşoğlu, Lahana pembesi / Soğan yeşili / Portakal mavisi adlı kişisel sergisinde, son yıllarda Türkiye’nin farklı bölgelerinde ortaya çıkan tarım ve gıda önceliklerinin, endüstriyel tarım uygulamalarına karşı geliştirdikleri seçeneklerle, bitkisel boyalarla yaptığı desenler üzerinden anlatıyor. Sergiyi 05.11.2021 – 22.01.2022 tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Sabancı Vakfı Kısa Film Platformu’nun bu yılki teması “Yeni Dünyada Yeni Meslekler”. 6. Kısa Film Yarışması başvuruları 19 Kasım Cuma günü sona eriyor.
İstanbul Ekoloji Rotary Kulübü yürütücülüğünde, Müsilaj konusunun, sebeplerinin, bertaraf stratejilerinin, halk sağlığı ve ekonomiye olan etkilerinin ve tüm sürecin tartışılacağı çalıştay 6 Kasım Cumartesi 09:00 - 17:30 arasında iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
Sıfır Karbon, Döngüsel Ekonomi, Yeni Nesil Kentler, Dijitalleşmeyle Yön Değiştiren İş Modelleri gibi konuların ele alınacağı oturumlar, alanında uzman çok sayıda konuşmacının katılımıyla 08-12 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek.
IEEE IZU RAS komitesinin düzenlediği "Temel-Orta Seviye Robotik ve Kodlama Eğitimi" 8-9-10 Kasım tarihlerinde, saat 21.00'de IEEE IZU YouTube kanalında canlı olarak yayınlanacak ve eğitim sonunda sertifika verilecek. 3 gün sürecek olan eğitimden sonra 12 Kasım tarihinde yüzyüze yarışma yapılacak.
Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması, Amaç 9: Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı odağında 9 Kasım 2021 Salı günü 18.00 – 19:30 saatleri arasında online olarak gerçekleştirilecek.
Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı, Avrupa’nın ve AB’nin geleceği üzerine gençlerin, gençlik alanından çalışan STK/derneklerin, genç liderlerin ve akademisyenlerin 4 konu başlığı altında görüşlerini almak üzere çevrimiçi bir söyleşi serisi düzenleyecek. 10 Kasım Çarşamba günü 1. Oturumu gerçekleşecek olan söyleşide “Demokrasi ve Temsiliyetin Güçlendirilmesi” konuşulacak.
Impact Hub İstanbul, Foodback.co tarafından düzenlenen, tarladan sofraya tüm gıda zincirinin ele alınacağı ve değerli konuşmacıların yer alacağı program 11-12 Kasım tarihlerinde çevrimiçi gerçekleşecek.
EIT Food, Foodback ve Impact Hub İstanbul yenilikçi araçlar ve metodolojiler sunarak gıda ve tarım sektörünün karşılaştığı büyük sorunların üstesinden gelmek, ve bu sorunlara teknolojik çözüm geliştirilmesi için Challenge Labs projesini tasarladı. Projeye başvurular 14 Kasım 2021 Pazar gününe kadar devam edecek.
Kısa film, afiş&slogan, makale, fotoğraf alanlarında düzenlenecek olan Herkes için Üniversite Yarışması’nın amacı engelli üniversite öğrencilerinin günlük yasam mücadeleleri konusunda farkındalığı arttırmak, çözüm üretilmesini ve toplumsal duyarlılığın geliştirilmesini sağlamaktır. Proje Engelliler Konfederasyonu ve Yaşam Boyu Eğitim Derneği tarafından yürütülüyor. Son başvuru tarihi 15 Kasım 2021’dir.
Beşiktaş Belediyesi Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezi ile ÖMEK işbirliği ile düzenlenecek “Çocuk Hakları Haftası Şenliği” 15-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Hafta içi her gün 14.00-15.30 saatleri arasında çocuklara yönelik yaratıcı drama atölyeleri ve velilere yönelik paylaşım atölyeleri düzenlenecek.
Kalder’in düzenlediği 30. Kalite Kongresi'nde bu yıl, Tarım ve Gıda, Eğitim, Sağlık, Salgın Sonrası Ekonomi gibi konular konuşulacak. Kongre, yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda önemli konuşmacının katılımıyla 16-17 Kasım 2021 tarihinde online olarak gerçekleşecek.
Harvard Business Review Türkiye’nin düzenlediği "Sürdürülebilirlik Zirvesi 2021" fikir önderleri ve iş dünyası temsilcileri ile sürdürülebilirlik stratejisine odaklanıyor. Webinar, 16-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.
Microsoft ve Habitat Derneği ortaklığında düzenlenen, Geleceğini Tasarla Projesi Dijital Okuryazarlık Eğitimi, gençlerin bilgi teknolojilerini kullanma yetkinliklerini geliştirmeyi ve profesyonel yaşamlarında onları destekleyecek dijital yetkinliklerini şekillendirmeyi hedefliyor. Eğitim, 16 Kasım Salı günü saat 20:00’de online olarak gerçekleşecek.
"Dijital Çağda İnsan Hakları" münazaraları etkinliğinin başvuruları 25 Ekim tarihine kadar sürecek. Alandan uzmanların jüri olarak yer alacağı ve katılımcıların oluşturacağı takımlarla, dijitalleşmenin insan hakları üzerindeki etkisinin tartışılacağı program 18 Kasım - 01 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Programa, 25 Ekim Pazartesi gününe kadar başvurulabilir.
Gençlik Servisleri Merkezi Derneği liderliğinde, Uçan Süpürge Vakfı ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) konsorsiyumu ile yürütülen “Kültür ve Sanat Yoluyla Değişim İçin Diyalog” Projesi, genç kadın ve genç erkekler arasında kutuplaşmayı, ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi kültür ve sanat yoluyla azaltmayı, bireysel özgürlükleri teşvik etmeyi ve değişim için diyaloğu artırmayı hedefliyor. Başvurular 19 Kasım 2021 saat 17.00’ye kadar yapılabilecek.
Avrupa Atık Azaltma Haftası, Avrupa’da atık önleme konusunda farkındalık oluşturmayı ve sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişimdir. Marmara Belediyeler Birliğinin Türkiye Koordinatörü olduğu, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nın (European Week for Waste Reduction – EWWR) bu yılki etkinlikleri 20-28 Kasım 2021 tarihlerinde “Döngüsel Topluluklar” teması ile gerçekleşecek. Son başvuru 12 Kasım Cuma.
İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek için “Tarım Gençlerle Yükseliyor” fikir yarışmasını düzenliyor. Gençlerden tarımda sürdürülebilirlik ve rekabet gücünü artırmak amacıyla çağdaş tarımsal uygulamaları geliştirerek tarımsal alanda yenilik yaratacak fikirleri bekliyorlar. Başvurular 29 Kasım 2021 tarihine kadar kabul edilecek.
"BURASI" sergisi kapsamında düzenlenen söyleşide, arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan “Yarımburgaz’dan Fikirtepe’ye İstanbul’un Tarih Öncesinde Değişen Doğal Çevresi”ni anlatacak. 24 Kasım 2021’de gerçekleşecek söyleşi için 22 Kasım 2021 Pazartesi 00.00’dan itibaren rezervasyon yaptırabilirsiniz. Covid 19 önlemleri sebebiyle; sınırlı sayıda izleyiciyle Yapı Kredi Kültür Sanat Locada yapılacak
Yeşil Düşünce Derneği, Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği ile birlikte yürüttüğü, Yeşil Ekonomi Programı kapsamında gerçekleşecek 11. Yeşil Ekonomi Konferansı’nda Türkiye’de Yeşil ve Adil Dönüşüm için katkı sunabilecek akademik çalışmalara yer vermek üzere bir bildiri çağrısı yaptı.
Kokopelli Şehirde’nin düzenlediği, Permakültür: Temel Kavramlar ve Beceriler etkinliğinde, "etik tasarım bilimi" permakültürün bütünsel tasarım yaklaşımına ve temel kavramlarına dair bilgiler paylaşacak. Alanında teorik ve pratik birikimleri olan eğitmenler ile konu anlatımları, tematik soru-cevap, doküman ve kaynak paylaşımı yapılacak olan etkinlik, 23 Kasım - 21 Aralık 2021 tarihleri arasında, 9 çevrimiçi buluşmada toplam 27 saat şeklinde gerçekleşecek.
Ashoka Gala 2021 bu yıl Türkiye’den katılan 4 yeni sosyal girişimciyi kutluyor. Haber medyasını özgürleştirmeye, teknoloji aracılığıyla gençleri güçlendirerek istihdama dahil etmeye ve toplumsal dayanışmayı şeffaf ve güvenilir bir modelle büyütmeye hayatlarını adamış Türkiye’den dört sosyal girişimci küresel Ashoka Fellowship Ağı’na katılıyor. Etkinlik 23 Kasım Salı 2021 tarihinde Youtube ve İnstagramda canlı olarak, saat 19.30’da gerçekleşecek.
Tohum Otizm Vakfı’nın düzenlediği “Otizm, Oyun ve Nöroloji: NöroPLAY” webinarı Doç. Dr. Barış Ekici’nin katkılarıyla 23 Kasım 2021 Salı günü saat 19.30‘da gerçekleşecek.
Modern tarımın kaçınılmaz bileşenlerinden biri olan tarım ilaçları, pestisit adıyla anılıyor. Tarımda pestisitler ve gıdanın ticarileşmesi ilişkinin konuşulacağı "Soframızdaki Zehir Pestisit" forumu 24 Kasım Pazar saat 16.00'da gerçekleşecek.
Sustainability Talks 2021'de Döngüsellik, Hammadde, İzlenebilirlik, Temiz Üretim ve Dijitalleşme konuları yer alıyor. Alanlarında uzman konuşmacıları ağırlayacak olan etkinlik 25 Kasım 2021 Perşembe günü Zorlu PSM ve Sanat Platformu'nda ve online olarak gerçekleşecek.
Women Techmakers Türkiye, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu(UNFPA), Habitat Derneği ve TurkishWIN ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan Women's Online Safety Program 2021 kapsamında Women's Online Safety Ideathon düzenleniyor. Günümüzde kadınların erkeklere oranla daha fazla çevrim içi şiddete maruz kalmasına karşı düzenlenen etkinlik, 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Yeşil Düşünce Derneği ve Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği tarafından organize edilen, 11. Yeşil Ekonomi Konferansı bu yıl, Yeşil Dönüşüm: Gezegen, Toplum, Ekonomi için Son Şans teması ile gerçekleştirilecek. Yeşil Yeni Düzenin Türkiye için neden bir zorunluluk olduğu ve dönüşümün nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği gündeme alınacak.
Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Mobil Uygulama Hackathonu” düzenliyor. Katılımcılar toplumsal cinsiyet rollerinde eşitlikçi ve yaratıcı çözümleri günümüz teknoloji olanaklarıyla birleştirerek mobil uygulama tasarlayacak. 27-28 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinliğe son başvuru tarihi ve saati 22 Kasım 2021.
İmgenin Çocukları Yayınevi, çocuk öykülerinde hayvanların yaşam haklarının önemine değinerek çocuklarda hayvan hakları bilinci oluşturmak amacıyla bir öykü yarışması düzenliyor. Vegan çocuk kitap serisi hazırlamak adına düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 15.12.2021’dir.
Ülkemizde, hem Kuzey Kutbu hem de Güney Kutbu’nda çeşitli bilimsel çalışmalar gerçekleştirmiş veya gerçekleştirmek isteyen araştırmacıların her yıl düzenli olarak bir araya geldiği 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı 30 Kasım 2021 tarihinde, TÜBİTAK MAM Gebze Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2021; Öne çıkan Sistem Değişimi, İşiyle Dünyayı Değiştirenler, İklim için ve Suyu Düşünenler temaları ile seyirciyle buluşuyor. Etkinlik 1-5 Aralık 2021 tarihlerinde Surdurulebiliryasam.net’de çevrimiçi olarak gerçekleşecek.
QNB Finansbank ve Habitat Derneği çözüm ortaklığında bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Scratch Cup 2022 yılında “Doğayı Kurtar” teması ile yapılacak. 8-14 yaş arası öğrencilerin başvurularına açık olan Scratch Cup’ın son başvuru tarihi 1 Aralık 2021.
Türkiye’de 2008 yılından beri her Kasım ayında 178 ülkeyle aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası (GGH), STK ve üniversitelerden oluşan 20 kurumun desteğiyle, bu sene GEN Türkiye ve Habitat Derneği genel koordinasyonunda düzenleniyor. Etkinlik 1 Aralık 2021 Çarşamba günü 21.00’da GEN Türkiye Youtube hesabından gerçekleşecek.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak, Konferans Bilim Kurulu üyelerinin katkılarıyla ilki 2019 yılında düzenlenen Göç Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci Konferansı bu alana katkı vermeyi amaçlıyor. 4 Aralık 2021 tarihinde düzenlenecek olan ve göç alanında çalışan yüksek lisans ve doktora öğrencilerini hem birbirleriyle hem de bu alanda farklı disiplinlerde ve disiplinlerarası çalışan deneyimli akademisyenlerle buluşturmak amacıyla yine bir araya geliyor.